Prijedlog nomenklatura novih listova službenih karata - Hećimović, Željko (Array, 2009)
Sažetak: U radu je predočen prijedlog dodjeljivanja nomenklature novim listovima službenih karata mjerila od 1:250 000 do 1:500 u projekcijskom referentnom koordinatnom sustavu HTRS96/TM. Prikazana je hijerarhija pridruživanja nomenklature s obzirom na mjerilo. Direktnim dijeljenjem područja podjele na listove dobivene su nomenklature listova karata mjerila 1:250 000, 1:100 000 i 1:50 000 i one ne sadrže nomenklature drugih listova, a nomenklature za ostala krupnija mjerila dobivaju se na osnovi nomenklature mjerila 1:50 000. Zbog toga nomenklature listova karata krupnijih mjerila sadrže nomenklaturu lista mjerila 1:50 000 unutar kojega se nalaze. Listovima sitnijeg mjerila koji prekrivaju teritorij Republike Hrvatske pridruženo je ime lista. Za ime lista dodijeljeno je ime najvažnijega geografskog objekta (toponima) na promatranom listu. Međutim, nomenklaturama listova mjerila 1:2 000, 1:1 000 i 1:500 nije pridruživano ime lista