Development and biopharmaceutical evaluation of extended release formulation of tramadol hydrochloride based on osmotic technology - Kumar, Pramod (Array, 2009)
U radu je opisana priprava i evaluacija pripravaka tramadol hidroklorida (TRH) na principu osmotske tehnologije. Da bi se postigao željeni profil oslobađanja mijenjane su različite varijable. Pokazalo se da najveći utjacaj na oslobađanje ljekovite tvari imaju udjeli polimera koji bubri, plastifikatora i debljina ovojnice polupropusne membrane (SPM)