Transparentnost i konvergencija u komunikaciji središnjih banaka u zemljama jugoistočne Europe - Kandžija, Vinko (Array, 2009)
Sažetak: U provedbi monetarne politike središnje banke trebaju ostvariti komunikaciju s javnošću, posebice s financijskim institucijama, sudionicima financijskih tržišta i, u konačnici, sa širom javnošću. Komunikacija monetarnih vlasti mora biti transparentna, u potpunosti jasna i razumljiva. U radu će biti razmatran teorijski okvir koncepta transparentnosti u djelovanju središnjih banaka te potreba i polja usklađivanja vertikalne komunikacije središnje banke s javnošću zemalja jugoistočne Europe sa standardima EU