Real estate cadastre development in Serbia - Kaufmann, Juerg (Array, 2009)
Sažetak: U ovom radu dan je pregled izrade i vođenja katastra nekretnina u Republici Srbiji. Država je prepoznala da je učinkoviti nacionalni sustav uknjižbe vlasničkih prava preduvjet za ekonomski rast i širenje gospodarskog prosperiteta kroz razvoj zemljišta i stanovanja, mudro upravljanje nacionalnim resursima, veće korištenje nekretnina, veće prikupljanje poreza na nekretnine te učinkovitije tržište nekretnina. Država i Međunarodna udruga za razvoj su 2004. godine potpisale ugovor o kreditu za Projekt izrade katastra nekretnina i uknjižbe u Srbiji. Ovaj rad također daje pregled postojećeg registra nekretnina, u kojem se ističu prednosti katastra nekretnina kao objedinjenog registra nekretnina te se opisuje postojeća situacija u procesu izrade katastra nekretnina u Srbiji