Potential prophylactic role of aminoguanidine in diabetic retinopathy and nephropathy in experimental animals - El-Shazly, Amany Hassan Mohamed (Array, 2009)
U ovom radu ispitivano je potencijalno profilaktičko i antioksidativno djelovanje aminogvanidina u eksperimentalno induciranom dijabetesu. Ispitivanja su provedena na četiri skupine od 10 štakora