Potential prophylactic role of aminoguanidine in diabetic retinopathy and nephropathy in experimental animals - El-Shazly, Amany Hassan Mohamed; Mahmoud, Atef Mohamed; Darwish, Nevine Salah (2009)
U ovom radu ispitivano je potencijalno profilaktičko i antioksidativno djelovanje aminogvanidina u eksperimentalno induciranom dijabetesu. Ispitivanja su provedena na četiri skupine od 10 štakora
Bibliografija: 16 jed
Keywords: Aminogvanidin -- Dijabetička retinopatija