GPS-antena Zephyr Geodetic - Solarić, Nikola (Array, 2009)
Sažetak: U radu su opisana fizikalna svojstva i poboljšanja GPS-antene Zephyr Geodetic. Ta antena omogućava vrlo precizna mjerenja, s vrlo malim smetnjama, jer umanjuje utjecaj multipath efekta. Osim toga, ima više pobudnih mjesta tako da su u njoj manja zaostajanja signala. Iz usporedbe te antene s poznatom Choke ring antenom, vidi se, da se sa Zephyr Geodetic antenom postižu rezultati usporedivi s Choke ring antenom, a djelomično i bolji na malim elevacijskim kutovima satelita (Krantz i dr. 2001b). Stoga ne čudi da su mjerenjima koja su izvedena sa Zephyr Geodetic antenom na kalibracijskoj bazi Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu postignuti izvrsni rezultati (Solarić i dr. 2008)