Bibliografija pjesničkih prigodnica biskupu Josipu Jurju Strossmayeru - Pšihistal, Ružica (Array, 2009)
Sažetak: Bibliografija pjesničkih prigodnica posvećenih biskupu Strossmayeru obuhvaća u ovomu radu popis tiskanih pjesničkih prigodnica od prvih prigodnica u čast svečanoga biskupskoga ustoličenja (1850.) do sažalnica nad biskupovom smrću i sporadičnih prigodničarskih stihova s kraja 30-ih i početka 40-ih godina dvadesetoga stoljeća, uključujući samostalno tiskana djela i prigodnice objavljene u svim periodičnim publikacijama navedenoga razdoblja. Na temelju izvornoga pretraživanja periodike (Katolički list, Vrhbosna, Glasnik biskupija Bosanske i Sriemske, Strossmayerov koledar, Vienac, Prosvjeta, Hrvatsko kolo), kao i uz pomoć općih bibliografi ja i posebnih bibliografskih pregleda ovoga korpusa (Srakić, Ćurić, Zovko), ova bibliografi ja – za razliku od dosadašnjih koje su bile ograničene ili na pojedine časopise ili na odabrane autorske prinose – pruža dosada najpotpuniji bibliografski popis pjesničkih prigodnica posvećenih biskupu Strossmayeru