Tax evasion, state capacity and trust in transitional countries : the case of Croatia - Bejaković, Predrag (2009)
Sažetak: Porezna evazija ozbiljan je problem za većinu zemalja u tranziciji, uključujući Hrvatsku, koji otežava ostvarivanje temeljnih zadataka države. U radu se razmatraju problemi prikupljanja poreza i njihov odnos s kapacitetom države. Pozornost je usmjerena i na odnos poreznoga sustava i poreznoga morala ili ispunjavanja porezne obveze, kao i na analizu opsega porezne evazije (utaje), vrste poreznoga morala i raznih kultura povjerenja i nepovjerenja u Hrvatskoj. Završni dio sadrži zaključke i prijedloge mjera
Bibliografija: str. 801-804
Sažetak ; Zusammenfassung
Keywords: Porezni sustav -- Porezna evazija; Hrvatska