Ternary complexation of carvedilol, [beta]-cyclodextrin and citric acid for mouth-dissolving tablet formulation - Pokharkar, Varsha (Array, 2009)
Cilj rada bio je poboljšati topljivost i oslobađanje karvedilola stvaranjem ternarnog kompleksa s β-ciklodekstrinom i limunskom kiselinom i razvoj tableta topljivih u ustima. Takve tablete su napravljene s ciljem da se poboljša apsorpcija iz usta i izbjegne efekt prvog prolaza, što bi moglo imati za posljedicu poboljšanu bioraspoloživost