Biokemijski biljezi pregradnje kostiju : pregled = Biochemical markers of bone remodeling : review - Čepelak, Ivana (Array, 2009)
Danas je u upotrebi niz biokemijskih biljega pregradnje kostiju, uključujući biljege izgradnje i razgradnje kostiju. Oni pružaju klinički korisne dokaze normalnih i patoloških procesa, koji odražavaju aktivnosti koštanih stanica u skeletu. Biološki biljezi pregradnje kostiju mogu se koristiti za praćenje učinaka terapije kod bolesnika s nekom od bolesti kostiju te za moguće smanjenje potrebe čestog mjerenja gustoće koštane mase (denzitometrije)