Improvement of physicomechanical properties of carbamazepine by recrystallization at different pH values - Javadzadeh, Yousef (Array, 2009)
Morfologija kristala ima značajan utjecaj na fizičko-mehanička svojstva lijekova. Kristaliničnost može utjecati na tečnost, oslobađanje, tvrdoću i bioraspoloživost lijekova. Cilj ovog rada bio je poboljšati fizičko-mehanička svojstva praha karbamazepina prekristalizacijom iz vodenih otopina pri različitim pH vrijednostima (1, 7 i 11)