Production variables affecting characteristics of pellets in melt pelletization with wax combination in a laboratory scale spheronizer - Biswal, Sudarsan (Array, 2009)
Cilj rada bio je pripraviti sferične pelete u laboratorijskom sferonizatoru koristeći smjesu voskova. Cetilni alkohol kao vosak niskog tališta i hidrogenirano ricinusovo ulje kao vosak visokog tališta, upotrebljeni su u omjeru 1:1. Proučavan je utjecaj proizvodnih varijabli na svojstva peleta i efikasnost proizvodnje te brzinu oslobađanja ljekovite tvari iz peleta u destiliranoj vodi