Development and evaluation of gastroretintive norfloxacin floating tablets - Bomma, Ramesh (Array, 2009)
Razvijene su plutajuće tablete norfloksacina koje se produljeno zadržavaju u želucu i time povećavaju bioraspoloživost. Tablete su pripravljene metodom vlažne granulacije, koristeći hidroksipropil metilcelulozu (HPMCK4M, HPMCK100M) i ksantan gumu