Synthesis of novel 1,3,4-oxadiazole derivatives and their biological properties - Husain, Asif (Array, 2009)
Reakcijom 3-(4-brombenzoil)propionske kiseline (3) i aril hidrazida (2a-n) u prisutnosti fosforovog oksiklorida, sintetizirana je serija novih derivata 2-[3-(4-bromfenil)propan-3-on]-5-(supstituiranih fenil)-1,3,4-oksadiazola (4a-n) s ciljem da se dobiju spojevi s boljim protuupalnim i analgetskim, a manjim elcerogenim djelovanjem