Izrada replike senjske glagoljske preše - Salamon, Velimir (Array, 2008)
Sažetak: U radu se prikazuje rekonstrukcija tiskovnog sustava koji je korišten u Senjskoj glagoljskoj tiskari osnovanoj 1494. godine. U projektu posebna pažnja posvećuje se autentičnosti povijesnog artefakta. Opisuje se dijagram toka procesa, koji započinje istraživanjem povijesnih izvora i prikupljanjem podataka, slijedi izrada tehničke dokumentacije, izgradnja, testiranje i vrednovanje replike povijesne preše. Rad je upotpunjen crtežima i skicama, te opisima i pojašnjenjima postupka izrade