Djetinjstvo i odrastanje u Podgorju : služenje i dječji rad - Vené, Lea (Array, 2008)
Sažetak: Autorica u tekstu prikazuje život djece na području Podgorja (od Svetog Jurja do Karlobaga), posebno ističući njihova služenja na zemlji i čobanjenja, rad u obiteljima i ugostiteljskim objektima koji će se promatrati kroz rodnu pripadnost. Također prikazuje kako je takav način života djece i mladih djelovao na ostale aspekte njihovih života (školovanje, obiteljske odnose te slobodno vrijeme)