Plemićka obitelj Miletić i njihovi grbovi - Ljubović, Enver (Array, 2008)
Sažetak: Autor u navedenom prilogu opisuje poznatu senjsku uskočku i plemićku obitelj Miletić koja vodi podrijetlo iz Viteza (BiH). Postoje dvije grane obitelji, senjska i petrinjska. Miletići su zauzimali značajna mjesta u gradu Senju te su uglavnom bili istaknuti vojnici, sudci i svećenici. Neki članovi ove obitelji sudjelovali su u izaslanstvima Senjana na dvoru u Beču. Najstariji spomen ove obitelji je u popisu senjske vojne posade, u kojemu se spominje ime časnika Mihovila Miletića s mjesečnom plaćom od 8 forinti. Poznat je i senjski sudac Vid Miletić, potpisnik poznate izjave iz 1698. protiv senjske plemićke obitelji Vukasović. Drugi spomen ove obitelji nalazi se na kamenom reljefnom grbu s natpisom senjskog plemića i arhiđakona Dominika Miletića s njegova nadgrobna spomenika u crkvi sv. Franje u Senju. Osim ovoga grba autor donosi obiteljski grb Miletića te grb s grbovnice o dodjeli plemstva pukovniku Gabrijelu Miletićui iz 1817. koji se razlikuju od kamenog grba Dominika Miletića. Osim spomenute senjske i petrinjske grane ove plemićke obitelji postoji i neplemićka grana Miletića bunjevačkog roda Krmpoćana. Oni su se početkom 17. st. naselili u Ledenice, Klenovicu, Krmpote, Podgorje, Karlobag i Liku, gdje i danas žive u velikom broju