Hematološki biljezi anemije i koncentracija C-reaktivnog proteina kod stabilne kronične opstrukcijske plućne bolesti = Hematological markers of anemia and C-reactive protein in patients with stable chronic obstructive pulmonary disease - Pancirov, Dolores; Radišić Biljak, Vanja; Stjepanović, Gordana; Čepelak, Ivana (2009)
Uvod: Cilj istraživanja bio je odrediti vrijednosti hematoloških biljega anemije i koncentracije C-reaktivnog proteina (CRP) kod bolesnika oboljelih od stabilne kronične opstrukcijske plućne bolesti (KOPB), kako bi se utvrdila prisutnost anemije, stupanj sistemske upale i korelacija između analita.
Tekst usporedo na hrv. i engl. jeziku
Bibliografija: 20 jed
Keywords: Anemija -- Hematološki biljezi -- C-reaktivni protein -- Kronična opstruktivna plućna bolest