Chemical composition, antioxidant, anti-elastase, and anti-inflammatory activities of Illicium anisatum essential oil - Kim, Ji-Young (Array, 2009)
Eterično ulje biljke Illicium anisatum dobiveno destilacijom vodenom parom analizirano je plinskom kromatografijom-spektrometrijom masa (GC-MS). Identificirane su pedeset i dvije komponente eteričnog ulja, a glavna komponenta je eukaliptol (21,8 %). Ispitivanje antioksidativnog djelovanja te djelovanja na elastazu ukazuju na umjerenu sposobnost hvatanja DPPH radikala i inhibicije elastaze