Etnologija kao nastavni predmet u Hrvatskoj 1931.-1945 - Škrabalo, Marina (Array, 2009)
Sažetak: U članku se prikazuju rezultati istraživanja o etnologiji kao zasebnoj nastavnoj cjelini u hrvatskim srednjoškolskim sustavima od 1931. - 1945. godine, odnosno u Kraljevini Jugoslaviji, Banovini Hrvatskoj, u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj te na područjima pod upravom ZAVNOH-a za vrijeme rata te u prvim školskim godinama Narodne Republike Hrvatske