Po-imanje grada : pledoaje za transdisciplinirano proučavanje urbaniteta Zagreba - Leboš, Sonja (Array, 2009)
Sažetak: Članak polazi od dviju suprotstavljenih struja koje djeluju na grad: aktivističke i neoliberalne, ali unutar tih polja napetosti otvara novo polje promišljanja grada naglašavajući važnost deskriptivnih praksi kao i praksi djelovanja koje ustvaruju grad oživotvorenjem raznih teorija urbaniteta i kulture. Od deskriptivnih praksi koje su u tekućem razdoblju obilježile promišljanje urbaniteta grada Zagreba autorica izdvaja djelo Project Zagreb, dok se u naglašavanju praksi djelovanja oslanja na rad teoretičarke kulture Elke Krasny