Politika seksualnosti: odgovor na fantazmu o ugroženoj naciji ili nešto više? - Đurin, Sanja, kulturna antropologinja (Array, 2009)
Sažetak: Analizom dominantnog diskursa o seksualnosti u radu se opisuje politika seksualnosti u Hrvatskoj od 1990. godine do danas uobličena u natalitetnu politiku države i Crkve. Tom se politikom nastoji upravljati populacijom i upućuje se na ambivalentnost tog procesa