Formulation and evaluation of monolithic matrix polymer films for transdermal delivery of nitrendipine - Mittal, Ashu (Array, 2009)
Cilj rada bio je razvoj transdermalnog sustava nitrendipina. Polimerni filmovi nitrendipina pripravljeni su metodom lijevanja (stakleni prsten) na podlozi od žive. Ispitivani su fizičkokemijski parametri, in vitro oslobađanje i ex vivo permeacija (toplinom odvojena humana epiderma)