Antropotechnical aspects of furniture design - Smardzewski, Jerzy (2009)
Sažetak: Osoba koja je u izravnom doticaju s namještajem postaje dio sustava poznatoga pod nazivom antropotehnički sustav. Njega čine pokretni dio (ljudsko tijelo) i nepokretni dio (tehnički objekt – određena vrsta namještaja). Cilj istraživanja bio je prikazati antropotehničko gledište projektiranja namještaja za sjedenje i objedovanje. U radu je posebna pozornost pridana metodologiji vrednovanja ergonomije stolice, sustava stola i stolice te grupe stolova, pri čemu su kriteriji vrednovanja bili antropometrijske dimenzije korisnika, krutost sjedala i vrijednost deformacije na površini sjedala
Bibliografija: 18 jed
Sažetak
Keywords: Drvna industrija -- Oblikovanje namještaja