Biblija i moral - prema dokumentu Papinske biblijske komisije - Popović, Anto (Array, 2009)
Sažetak: Ovaj članak donosi prikaz i vrjednovanje najnovijeg dokumenta Papinske biblijske komisije Biblija i moral. Članak se sastoji od sedam naslova. Prvi naslov, »Opis sadržaja dokumenta«, donosi kratak prikaz samog dokumenta. Drugi naslov izdvaja teološko i praktično težište dokumenta. U trećem naslovu prikazan je predgovor kardinala W. Levade i uvod dokumenta. U četvrtom naslovu »Objavljena moralnost: Božanski dar i ljudski odgovor« (br. 7-91) donosi se prvi dio dokumenta dok sljedeći naslov »Neki biblijski kriteriji za moralnu refleksiju« (br. 92-154) prikazuje drugi dio dokumenta. Sadržaj šestog naslova je opći zaključak (br. 155-162), a zadnji dio pokazuje zaključno vrjednovanje dokumenta. Cilj je ovog prikaza ukazati na važnost i aktualnost najnovijeg dokumenta Papinske biblijske komisije