Simulation in wood industry : part I - Varga, Mihaly, inženjer šumarstva (Array, 2009)
Sažetak: Cilj projekta bio je odgovoriti na upit multinacionalne tvrtke za proizvodnju prozora i vrata o isplativosti izgradnje novoga proizvodnog pogona i povećanja opsega proizvodnje. Usto je trebalo odgovoriti i na još niz pitanja, npr. koji je najbolji raspored strojeva, koliki je najmanji potrebni broj zaposlenika, koje je pravo vrijeme ulaska materijala u proizvodnju i izlaska gotovih proizvoda i sl. Na takva pitanja obično je teško odgovoriti uz pomoć klasičnih metoda. Stoga smo izabrali drugu metodu rješavanja postavljenih problema. Izradili smo simulacijski model i simulirali sve procese u proizvodnji kako bismo dobili tražene rezultate i odgovore. Za realizaciju simulacije primijenjen je program SIMUL8 Company’s SIMUL8 Professional