Estimating the extent of influence of two intrinsic fuelwood properties on acceptance/retention of some woody species in agroforestry practices in southwest Nigeria - Erakhrumen, Andrew A. (Array, 2009)
Biogorivo je vrlo važno za opstojnost i održivost življenja u mnogim dijelovima regije uz afričku pustinju Sahara. Potražnja ogrjevnog drva i drvenog ugljena u toj je regiji u stalnom porastu. Prema tomu, nužno je istražiti, osmisliti i primijeniti moguće proizvodne metode uzimajući u obzir inteligenciju, dosadašnja iskustva i spoznaje te očekivanja i stajališta proizvođača biogoriva. U skladu s tim, provedeno je istraživanje primjenom ankete na uzorku od 240 ispitanika iz osam zajednica stanovnika Nigerije, gdje se najčešće prakticira sustav agrošumarstva s uzgojem stabala raštrkanih na poljoprivrednim zasadima.