Parametarska analiza utjecaja pogonskih uvjeta i geometrijskih parametara na izmjenu topline u cijevnom izmjenjivaču topline s prstenastim lamelama = Parametric study of operating and geometry characteristics effect on heat transfer in annular finned tube heat exchanger - Senčić, Tomislav (Array, 2009)
Sažetak: U radu je opisana trodimenzijska numerička analiza laminarnog strujanja fluida i izmjene topline u cijevnom izmjenjivaču topline s prstenastim lamelama. Definirani numerički postupak provjeren je usporedbom s objavljenim numeričkim i eksperimentalnim rezultatima i uočeno je njihovo dobro slaganje. Niz numeričkih proračuna izvršen je s ciljem analize utjecaja različitih pogonskih i geometrijskih parametara na polja brzina i temperatura te na vrijednosti prosječnih koeficijenata prijelaza topline i izmijenjenih specifičnih toplinskih tokova unutar izmjenjivača