Konstrukcija ispitnog stola s aktivnim magnetskim ležajevima za istraživanje dinamike rotora = Design of the rotordynamic testbed with active magnetic bearings - Bandera, Neven (Array, 2009)
Sažetak: U ovom radu prikazan je postupak konstrukcije ispitnog stola s aktivnim magnetskim ležajevima za istraživanje dinamike rotora. Poseban naglasak dan je ostvarenju optimalnih modalnih karakteristika ispitnog stola u cilju ostvarivanja povoljnih uvjeta za projektiranje regulacijskog sustava aktivnih magnetskih ležajeva. U radu su prikazani rezultati analiza slobodnih vibracija elastičnih elemenata ispitnog stola metodom konačnih elemenata kao i rezultati eksperimentalnih ispitivanja karakteristika krutosti elastomernih izolatora vibracija i odgovarajući oblici vibriranja ispitnog stola kao krutog tijela