Primjena termovizijske infracrvene kamere u termotehnici = Application of infrared camera in thermal engineering - Blecich, Paolo (Array, 2009)
Sažetak: U ovom je radu izložena mogućnost primjene infracrvene (IC) kamere u termotehnici. Mjerenja su izvršena na pločastom električnom radijatoru s ciljem utvrđivanja položaja grijača u materijalu radijatora kao i toplinskog učina radijatora za slučaj ugradnje u prozorsku nišu s prozorskom klupčicom i bez nje. Dobiveni termogrami nestacionarnih temperaturnih distribucija površine radijatora, na kojima se temelje proračuni toplinskih učina, uspoređivani su s numeričkim putem dobivenim temperaturnim poljima radijatora u pogonu