Neki aspekti u razvoju robota = Some aspects in the development of robots - Palko, Anton (Array, 2009)
Sažetak: Analiza nedavnih razvoja, kao i najnovijih trendova razvoja automatizacije proizvodnje i ne-proizvodnih procesa dokazuje da je robotizacija tih procesa u općem konceptu njihove automatizacije i dalje u jedinstvenom i nezamjenjivom položaju. Ovi trendovi postavljaju više zahtjeve o složenosti inovaciji svih načina unosa automatiziranih proizvodnih i uslužnih sustava. Najnoviji trendovi stvaraju nove potrebe za razvoj i izgradnju novih kategorija i generacija robota, kao i novi pristup primjene robota