Improvement of national spatial data infrastructure as a public project of permanent character = Nacionalna infrastruktura prostornih podataka kao javni projekt trajnoga karaktera - Cetl, Vlado (Array, 2009)
Sažetak: Izgradnja infrastrukture prostornih podataka podrazumijeva poboljšanje postojeće infrastrukture koje se može definirati kao niz aktivnosti kojima je cilj olakšavanje pristupa postojećim prostornim podacima i njihova šira diseminacija te bolje, jednostavnije i učinkovitije korištenje. S obzirom na značaj i koristi koje nacionalna infrastruktura prostornih podataka ima za cijelo društvo, to poboljšanje treba razmatrati kao javni projekt trajnoga karaktera. U ovom je radu dan pregled planiranja i provedbe takvog projekta kao jedan od mogućih načina poboljšanja postojeće nacionalne infrastrukture prostornih podataka u Hrvatskoj