Analiza podešenja distantne zaštite provedbom primarnih pokusa = Analysis of distance protection setting by performing primary trials - Frlan, Kristijan (Array, 2009)
Sažetak: Na području zapadnog dijela elektroenergetskog sustava (EES-a) Hrvatske rekonstruirani su vodovi prijenosne mreže radi poboljšanja sigurnosti i kvalitete pogona. Specifičnost razmatranog dijela EES-a je da u okruženju postoji samo jedan snažni izvor napajanja. To su dvije termoelektrane, Plomin 1 na naponskoj razini i Plomin 2 na naponskoj razini , smještene na istoj lokaciji. Kvar nastao u razmatranoj mreži napaja se gotovo isključivo iz jedne pojne točke. Navedeni nerazmjer u distribuciji struja kvara nerijetko rezultira pojavom takvih uvjeta koji ne jamče ispravno djelovanje zaštitnih releja na vodovima. Relejna zaštita vodova postala je složeni sustav. Korištenjem telekomunikacijskih resursa zajedno s numeričkim zaštitnim relejima pojavila se potreba za ispitivanjem cjelokupnog sustava kao cjeline, a ne samo pojedinačnih dijelova. Provedbom primarnih pokusa u prijenosnoj mreži ispitano je djelovanje sustava zaštite u okruženju kvara. U radu su opisani pripremni radovi i sama provedba primarnih pokusa na T-spoju -og voda TE Plomin  TS Šijana  TS Vinčent