Information sources and cartography = Informacijski izvori i kartografija - Frančula, Nedjeljko (Array, 2009)
Sažetak: U članku su opisani informacijski izvori na internetu, svrstani u tri skupine: bibliografske baze podataka (Bibliographia Cartographica, GEOPHOKA, Scopus i Current Contents (CC)), citatne baze podataka (Web of Science: Thomson Reutersa (Science Citation Index Expanded (SCIE), Social Science Citation Index (SSCI) i Arts & Humanities Citation Index (A&HCI)) i baze podataka s cjelovitim tekstom uključujući elektroničke časopise. U bibliografskim bazama podataka analizirana je zastupljenost kartografskih sadržaja. Pretraživanjem baze CC dobiveni su podaci o kartografima s više od 10 članaka. Prema citatnoj bazi Web of Science dani su podaci o kartografima s najvećim ukupnim brojem citata iz članaka objavljenih od 1955. do kraja 2008. godine uz dodatni uvjet da je svaki rad bar jednom citiran u razdoblju 2000–2008. Dani su i podaci o dva najčešće citirana kartografska članka u posljednjih 50 godina. S pomoću pretraživača PERO (web-servis knjižnice Instituta Ruđer Bošković) dan je popis kartografskih i njima srodnih elektroničkih časopisa i elektroničkih verzija tiskanih časopisa s cjelovitim tekstom koji su dostupni hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici