Upotreba reciklirane opeke kao agregata za beton - Miličević, Ivana, inženjerka građevinarstva (Array, 2009)
Sažetak: Polazi se od toga da je u svrhu održivog gospodarenja građevinskim otpadom nužno ispitati mogućnost njegove primjene kao sirovine. Dan je pregled rezultata dosadašnjih istraživanja svojstava i mogućnosti upotrebe reciklirane opeke kao agregata za beton. Prikazan je i pregled trenutnih načina zbrinjavanja i ponovne upotrebe opeke i crijepa kao građevinskog otpada u Hrvatskoj, budući da taj otpad čini najveći udio u sastavu građevinskog otpada nastalog rušenjem zidanih građevina