Metodološki pristup proračuna troškova strojnog rada pri građenju - Bezak, Stjepan (Array, 2009)
Sažetak: U radu se uvodno tvrdi da je izbor strojeva i planiranje strojnog rada vrlo važan element u pristupu građenja. Opisuje se metodološki pristup izračuna cijene koštanja radnog sata strojeva za zemljane radove u građevinarstvu. Metodologija je primjerena za strojni rad posebno u području izgradnje vodnogospodarskih građevina. Izračun se odnosi na zemljane radove. Rezultati primjene prikazane metodologije obrađeni su statistički i uspoređeni s rezultatima postojećih metodologija