Tehnološki postupci izrade nosivih slojeva kolničkih konstrukcija - Šolić, Tomislav, inženjer građevinarstva (Array, 2009)
Sažetak: Opisuju se dvije osnovne metode proizvodnje mješavine cementne stabilizacije primjenjene pri izradi nosivih slojeva kolničkih konstrukcija: proizvodnja u postrojenjima za miješanje i proizvodnja na mjestu ugradnje. Prikazana su novija iskustva u primjeni tih dviju metoda. Analizirani su rezultati ispitivanja tlačnih čvrstoća mješavina pripremljeni po obadva postupka. Izneseni su neki problemi i iskustva vezani uz sastavne materijale za pripremu mješavina cementne stabilizacije