Proračunski dijagram naprezanje-deformacija za korodiranu armaturu - Grandić, Davor; Bjegović, Dubravka; Sorić, Zorislav (2009)
Sažetak: Smanjenje mehaničkih svojstva korodirane armature u odnosu na nekorodirani čelik za armiranje bitno utječe na preostalu nosivost i uporabljivost armiranobetonskih konstrukcija. Temeljem provedenog vlastitog eksperimentalnog rada predlažu se izrazi za određivanje mehaničkih svojstva korodirane armature u ovisnosti o stanju korodiranosti armature i proračunski dijagram naprezanje-deformacija korodirane armature za proračun preostale nosivosti armiranobetonskih konstrukcija
Bibliografija: 19 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Korozija armature -- Proračunski dijagram