Mogućnost uređaja GPR pri snimanju kolničkih konstrukcija - Ožbolt, Marko; Rukavina, Tatjana, inženjerka građevinarstva; Stančerić, Ivica (2009)
Sažetak: Prikazuje se primjena nerazorne metode GPR (Ground Penetrating Radar) pri snimanju kolničkih konstrukcija te neke specifičnosti određivanja njihova sastava i debljine slojeva. Uređajem je moguće uočiti i neke druge karakteristike kao što su pojačanja i proširenja kolničke konstrukcije, provlažene zone u kolničkoj konstrukciji, nehomogene zone slojeva nastale različitim zbijanjem materijala, položaj armature u betonskim kolnicima, kao i otkriti šupljine ispod betonskih ploča
Bibliografija: 11 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Kolničke konstrukcije