Ispitivanja aerodinamičkih svojstava cestovnih vjetrobrana - Kozmar, Hrvoje (Array, 2009)
Sažetak: Prikazano je ispitivanje u zračnom tunelu aerodinamičkih karakteristika cestovnih vjetrobrana radi određivanja njihova optimalnog oblika za vijadukte Hreljin (autocesta) i Bukovo(riječka obilaznica). Mjerenja brzine strujanja zraka provedena su upotrebom sustava PIV (Particle Image Velocimetry). Prikazani su rezultati ispitivanja na vijaduktu Bukovo za razne kutove smjera strujanja zraka: horizontalni kut je 0° i vertikalni kut je 10° te za intenzitet turbulencije zraka od 17 %