Vodoopskrbni sustav Bjelovarsko-bilogorske županije - Pretula, Zdenko (Array, 2009)
Sažetak: Opisano je cjelovito rješenje vodoopskrbe u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje su česte nestašice, a obuhvaćena je tek trećina stanovništva. Prikazani su sustavi koji su se potpuno neovisno razvijali i postojeća projektna dokumentacija. U novi će sustav vodoopskrbe uz izvore vode iz susjedne županije biti uključeni i lokalni sustavi. Takav je model najracionalniji jer se za svladavanje prirodnih prepreka neće trošiti dodatna energija na precrpljivanje i podizanje tlaka