Enhancing competitive advantage through the optimisation of the supply chain of the containerized flow of goods - Dovečar, Ratimir (Array, 2008)
Sažetak: Osnovni cilj članku je istraživati relevantne faktore multimodalnih transportnih lanaca, njihovih prednosti i slabosti, ali i probleme sinkronizacije rada svih sudionika u multimodalnom transportu. Razvoj informacijskih tehnologija i metoda optimalizacije multimodalnih transportnih lanaca sve se više temelji na kompjutorskim programima koji su reprezentativna sredstva u procesu rješavanja složenih transportnih problema. Vjeruje se da će sadašnje istraživanje, aplicirana metodologija i rješenja unaprijediti multimodalne transportne lance poradi zadovoljavanja kompleksnih sadašnjih i budućih logističkih zahtjeva globalne ekonomije