Izvori profesionalnog stresa i sindroma sagorijevanja socijalnih radnika u zdravstvu u Republici Sloveniji - Jeleč Kaker, Diana (Array, 2009)
Sažetak: Sagorijevanje na poslu (burnout) u zdravstvu malo je istraženo stoga je cilj ovog rada utvrditi sagorijevanje kod socijalnih radnika u zdravstvu u Republici Sloveniji. Istraživanje je pokazalo, da je razina sagorijevanja srednja izražena (srednja razina emocionalne iscrpljenosti i osobnog ispunjenja, prevladava niska razina depersonalizacije). Niska depersonalizacija je i jedina razlika kod usporedbe rezultata s američkom populacijom socijalnih radnika, gdje su emocionalna iscrpljenost, depersonalizacija i osobno ispunjenje jednakomjerno distribuirani među socijalnim radnicima. Rezultati su pokazali potrebu razvijanja vještina pomoći i samopomoći zbog očuvanja mentalnog zdravlja socijalnih radnika u zdravstvu jasnijim defi niranjem uloge socijalnih radnika u zdravstvu, uspostavljanjem kvalitetnih međusobnih odnosa, redovitim seminarima o temi sagorijevanja