Rane armiranobetonske konstrukcije u riječkoj luci - Palinić, Nana (Array, 2009)
Sažetak: Prikazani su rezultati istraživanja iz povijesti arhitekture u riječkoj luci koja se odnose na građevinske konstrukcije. Istaknuto je da su na prostoru riječke luke bila i prva ostvarenja armiranobetonskih konstrukcija u nas. Uvodno se opisuju počeci razvoja riječke luke i osvrće se na izgradnju građevina, uglavnom skladišta. Prikazani su armiranobetonski stropovi, standardni i gljivasti, izrađeni prema različitim patentima, a također i razni tipovi armiranobetonskih građevina