Evangelizacija i obitelj : odnos u legitimnoj napetosti - Kerovec, Roko (Array, 2009)
Sažetak: Članak istražuje legitimitet evidentne napetosti između evangelizacijskog i obiteljskog poslanja evanđeoskih kršćana. Legitimnost se traži u kontekstu širih napetosti koje se očituju na društvenoj razini kristijanizirane civilizacije, ovdje predstavljene na primjeru Hrvatske, kao i u samim novozavjetnim tekstovima koji su uvelike utjecali na nju. Teologizacija ovih napetosti u sklopu eshatološkog modela uvedenog Kraljevstva je sugeriran okvir unutar kojega se vrednuje i razumijeva dotična evanđeoska napetost. Argument članka želi ukazati kako i uspjesi i neuspjesi evanđeoskih kršćana na polju sinteze obiteljskog života i evangelizacijskih napora, podjednako svjedoče za istinu Evanđelja i prate eshatološku dinamiku Novog zavjeta kao i razvoj povijesti spasenja