Značaj kršćanske obitelji u suvremenom društvu - Jovanović, Mladen, teolog (Array, 2009)
Sažetak: Bog je ljudima, koje je stvorio na svoju sliku i priliku, dao da žive u obiteljima, gdje oni tu njegovu “sliku i priliku” trebaju ostvariti i potvrditi. Zato je kršćanska obitelj tako važna karika društva. Vrijednost crkvene zajednice najbolje se potvrđuje (ili osporava) kršćanskim obiteljima koje crkvenu zajednicu ostvaruju. U suremenom društvu otuđenih pojedinaca kršćanska obitelj ima još istaknutiju ulogu