Nelinearni statički seizmički proračuni konstrukcija - Mitrović, Saša (Array, 2009)
Sažetak: U radu su prikazane statičke i dinamičke metode nelinearnog seizmičkog proračuna konstrukcija koje su razvijane u posljednjih desetak godina, a našle su mjesto u europskim i američkim seizmičkim propisima. Te su metode: nelinearna statička metoda N2 (Eurokod 8), nelinearna statička metoda koeficijenata NSP (FEMA 356) i unaprijeđena metoda spektra kapaciteta CSM (FEMA 440). Metode su ilustrirane na primjeru osmerokatne zgrade s ab okvirima, a rezultati su međusobno uspoređeni