Pojednostavljene nelinearne metode proračuna betonskih mostova - Isaković, Tatjana (Array, 2009)
Sažetak: U radu se polazi od toga da europske norme za projektiranje konstrukcija u potresnim područjima sve više u projektantsku praksu uvode nelinearne metode proračuna. Prikazuje se jedna od njih – metoda N2 koja se upotrebljava onda kada na odziv mosta značajno utječe samo jedan oblik oscilacije koji se bitno ne mijenja. Metoda N2 se ne primjenjuje pri proračunu dugih mostova. Za njih se preporučuje metoda MPA koja je ukratko opisana i kojom se u obzir uzimaju viši oblici oscilacija