Međulaboratorijska ispitivanja i njihova primjena - Trogrlić, Elinor; Strineka, Andrea; Sekulić, Dalibor (2009)
Sažetak: U radu je objašnjena svrha međulaboratorijskih ispitivanja i opisan postupak pripreme, provedbe, vrednovanja i izvještavanja o rezultatima. Prikazana je i primjerima potkrijepljena statistička analiza rezultata koja je u skladu s priznatim normama i uputama. Opisana je analiza rezultata ispitivanja metodom raspona i srednjih vrijednosti te metodom ANOVA. Rad je namijenjen ispitnim laboratorijima koji žele organizirati međulaboratorijsko ispitivanje i/ili sudjelovati u njemu
Bibliografija: 11 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Laboratorij -- Međulaboratorijska ispitivanja -- Statistička analiza